Gift aan Coda om overleden mountainbiker te gedenken – MTB De Bosduiners

Gift aan Coda om overleden mountainbiker te gedenken

Leden van MTB De Bosduiners schenken de opbrengst aan Rigo Verhaert (3de van l.) van Coda.

Foto Toon Verheijen Leden van MTB De Bosduiners schenken de opbrengst aan Rigo Verhaert (3de van l.) van Coda.

KALMTHOUT De leden van MTB De Bosduiners hebben een eerbetoon gebracht aan hun vorig jaar overleden clubgenoot Ivo Van Mechelen. De man stierf na een slepende ziekte in Coda Hospice. “Hij was niet de man van bloemen en kransen. Daarom wilden wij hem nog een plezier doen met een gift aan Coda.”

Ivo Van Mechelen (59) sloot zich in de zomer van 2010 aan bij MTB De Bosduiners en werd meteen een van de actiefste leden. “Hij was er echt altijd en overal bij”, vertelt huidig voorzitter Gert Dirven. “Een aangename, vriendelijke en goedlachse man ook. Hij was niet alleen gewoon lid, want hij sponsorde ook. Het was tijdens een van onze tochten dat hij plots last kreeg van iets op zijn rug. Dat bleek dan later huidkanker te zijn en daarna is er nog een tumor ontdekt.” Het was in 2016 dat de toestand van Ivo plots achteruitging. Wekenlang werd hij thuis begeleid door mensen van Coda Hospice in Gooreind (Wuustwezel), de organisatie die zich inzet voor palliatieve zorgverlening. De laatste tien dagen van zijn leven bracht hij in Coda Hospice zelf door om er uiteindelijk op 21 november te overlijden.


Toertocht

“Het heeft ons als club wel heel wat gedaan om dit zo van dichtbij mee te maken”, vertellen bestuursleden Alain Van Den Broeck, Wouter Caers, Kris Mertens, Gert Dirven, Dorien Duerloo en Wannes Verdonck. “Omdat Ivo niet meteen de man van veel bloemen en kransen was, besloten we iets te doen met onze jaarlijkse toertocht. Per deelnemer zouden we één euro schenken aan Coda Hospice. We hebben uiteindelijk geluk gehad. Onze toertocht werd met 1.342 deelnemers een héél groot succes. We zijn dus blij dat we dat bedrag kunnen schenken.” Rigo Verhaert van Coda Hospice is blij met de gift. “Jaarlijks zorgen wij ongeveer voor de thuisbegeleiding van zo’n 360 mensen in Wuustwezel en omliggende gemeenten. Daarnaast worden er ook nog eens een 155 bij ons in Coda Hospice zelf begeleid.” (VTT)

Written by