Home Archief Reis verslag Dreisbach 2017

  Reis verslag Dreisbach 2017

  Reisverslag: met Flowtrack op Shortbike naar Dreisbach

  Gert, Hans, Wannes en Peter

  U hebt nog nooit van de Shortbikes van Flowtrack gehoord? Het principe is eenvoudig. Drie dagenlang fiets je samen met een dertig- à veertigtal andere bikers in een bos- en heuvelrijke bestemming die je vanuit België vlot met de auto kan bereiken. Dat grote peloton wordt op basis van fysiek en technisch niveau opgesplitst in kleinere groepjes van een tiental deelnemers, met telkens één of twee gidsen. In onze zwarte groep, het hoogste niveau, werk je telkens ritten van ruim boven de 50 kilometer en 1000 hoogtemeter af. Halverwege iedere etappe zorgt het cateringteam van Flowtrack voor een stevige bevoorrading in buffetvorm. Als je onherstelbare pech hebt, dan brengen de shuttles van Flowtrack je vanuit de vele noodpunten terug naar de verblijfplaats. Voor en na het fietsen eet en slaap je in een jeugdherberg, waar je iedere avond ook een briefing krijgt over de rit van de dag erop.
                               
  Na de Elzas, het Ahrtal en de Vogezen trokken we deze keer naar Dreisbach, een godvergeten Duits gehucht net voorbij de Luxemburgse grens, aan de oevers van de imposante rivier Saar. Typisch aan zo’n Shortbike is dat het lijkt alsof je aan het einde van de wereld bent beland, want veel meer dan je herberg vind je over het algemeen niet in je eindbestemming. De machtige bossen op de flanken van hellingen tot vierhonderd meter hoogte doen ons bij aankomst in Dreisbach wel meteen watertanden naar onze ritten. Flowtrack plaatst deze bestemming in de markt als eentje voor beginners, wegens niet té zwaar en niet té technisch. En dat klopt ook: we hebben zelf al uitdagender bestemmingen voor de wielen gekregen dan het terrein rond Dreisbach, zeker wat hoogtemeters betreft.
   
  Al neemt dat niet weg dat we drie dagen lang met de grote glimlach rondreden. Wat ons vooral bij blijft: de heftige singletrackafdalingen die vooral op de extra lussen voor de zwarte groep lagen verstopt, de uitdagende ‘wortelkesdag’ tijdens de tweede etappe, de blote poep van gezel Jan die naast een bruggetje in de prikkeldraad was beland en dat gelukkig met de glimlach en enkel een gescheurde broek kon navertellen, en de snelheid waarmee we op de slotdag doorheen de bossen en de velden raasden – tot de man met de hamer klaar stond om tikken uit te delen. Het zicht op de Saarschleife, de bocht die de plaatselijke rivier doorheen de rotsen uitsleet, dat was naar het schijnt ook redelijk indrukwekkend. Al riep de plicht als journalist me op dat moment jammer genoeg even weg naar onze jeugdherberg.
   
  De cijfers ten slotte, die doen me vermoeden dat Dreisbach voor de zwarte groep uiteindelijk toch niet zo’n beginnersbestemming was als oorspronkelijk gedacht: ondanks het lusje dat ik aan het eind van de tweede dag wegknipte, stonden er na drie dagen Shortbike 186 kilometer en net geen 4500 hoogtemeters

  Ook meegaan op Shortbike? Hier vindt u meer informatie over de andere Shortbike-weekends van Flowtrack in 2017

  IMG_7480

  IMG_7471

  IMG_7470

  IMG_7469

  IMG_7466

  IMG_7465

  IMG_7458

  IMG_7455

  IMG_7453

  Met dank aan :
  Banner
  Banner
  Banner
  Banner
  Banner
  Banner
  Banner
  Banner